Výstava knih, které děti samy vyrobily

12.04.2011 09:58

V Babicích nad Svitavou i vy můžete zkusit udělat věci z papíru. Akce Moje veličenstvo kniha se v Babicích koná už posedmé. V pátek se v Babicích nad Svitavou bude konat vyhlášení sedmého ročníku soutěže Moje Veličenstvo kniha. Pořadatelé připravili v penzionu Pod Ronovem kromě výstavy vlastnoručně vyrobených knih a vyhlášení té nejlepší i dílničky pro děti, které si budou moci rovněž vyrobit zajímavé věci související s knihami a papírem.

Bude možné si vyrobit kouzelné záložky, obaly na knihu z papíru, recyklované maňásky a ozdoby z drátků a dřevěných korálků. Dílničky budou probíhat od 11 di 14 hodin, poté bude následovat vyhlášení soutěže. Akce se zúčastní také její patronka Šárka Kašpárková, olympijská medailistka a mystryně světa v trojskoku.

Pořadatelé věří, že na akci zavítá i řada Brňanů. Do Babic je čtvrt hodiny vlakem, místo konání je hned u nádraží a účast na akci lze spojit s výletem do kouzlné přírodní lokality blízko Moravského krasu. Pro zájemce bude připravena i mapka výletu.